Niemand verwacht dat er uitgerekend bij jou ingebroken zal worden, maar toch komt het vaak voor. De kans dat er bij je wordt ingebroken hangt af van je beveiliging en natuurlijk waar je woont. Er zijn nog andere belangrijke factoren die je beveiliging bepalen: de juiste beveiliging van je woning. Hoe zorg je dat je woning goed beveiligd is? Hieronder gaan we dat even uitleggen.

De meest belangrijke zijn de deursloten

Het begint allemaal met de deuren en ramen van uw woning: de meest logische openingen van je woning. Het is erg belangrijk dat deze openingen goed beveiligd worden. Dat wil zeggen goed gekeurde en beveiligde sloten die je moeilijk kunt openbreken. Deze kun je vaak zelf installeren, maar wij adviseren je toch om een professionele slotenmaker in te schakelen zoals slotenmaker Nijmegen. Zij zijn specialisten in dit werk en weten dus altijd wat geschikt voor uw woning is.

Een alarmsysteem kan u op tijd waarschuwen

Naast gekeurde sloten kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je woning te voorzien van een goed alarmsysteem. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen: alarmsystemen die direct een bericht versturen naar de meldkamer of politie, alarmsystemen die een bericht versturen naar je telefoon of naar familieleden, alarmsystemen die een sirene hebben met veel geluid kan de inbreker fors afschrikken.

Beveiligingscamera’s om alles terug te zien

Om de dader te registreren zijn camerabeelden handig. Ze zijn vaak vermomd als de inbrekers langskomen. In zo’n geval kan het handig zijn om de persoon op beeld vastgelegd te hebben en om te kijken welke ingang de inbreker heeft genomen. Een videodeurbel is daar net niet geschikt voor omdat je alleen zicht hebt op de voordeur. Een beveiligingscamera kan voor de inbreker ook een reden zijn om toch te kijken wat de bewoner wilt bewaken! Het ligt er ook natuurlijk aan wat voor camera je bevestigd er zijn camera's die ook meldingen doorgeven. Slotenmaker Utrecht kan je hier vaak bij helpen zij hebben de nodige expertise om uw woning te voorzien van de juiste beveiliging.