Cardano is een geweldige blockchain-technologie die het gezicht is van een veilige en duurzame blockchain met baanbrekende use-cases. Volgens de ontwikkelaars is Cardano in staat om "de macht te herverdelen van onverklaarbare structuren naar de marges". Cardano staat op de derde plaats na Bitcoin en Ethereum in de lijst van beste cryptocurrencies voor investeringen. Desondanks zijn er meer cryptomunten waarin je kunt investeren, waaronder Qtum bijvoorbeeld. Wil je toch liever Cardano kopen? Lees dan eerst dit artikel door voordat je dit gaat doen! 

Cardano (ADA) staat bekend als een blockchain van de derde generatie die beschikbaar is voor de hele bevolking, naast een dApp-ontwikkelingsplatform. Cryptocurrencies van de derde generatie zullen in het algemeen voorbeelden van cryptocurrencies van de eerste en tweede generatie overnemen en hun beperkingen versterken. Cardano kan nieuwe ontwikkelingen gebruiken die door de jaren heen zijn gedaan, waaronder beveiliging, duurzaamheid en meerlaagse architecturen om veelzijdigheid te ontwikkelen. Cardano zou het eerste blockchain-platform zijn dat wereldwijde media-aandacht heeft gekregen door een metgezel onderzocht onderzoeksplan op te nemen in zijn kernnormen.

In september 2017 maakte Cardano een grote entree op de markt. Jeremy Wood en Charles Hoskinson, de oprichter van de onderneming, hebben het Ethereum-project vooraf behandeld. Maar de groep splitste zich van Ethereum en noemde de reden hiervoor contrasten in doelstellingen. Cardano verdiende een snelle voortzetting in de crypto-ruimte vanwege de vooruitgang in taal en VM-plan. Deze verhogingen waren een onmiddellijke reactie op problemen die werden ervaren in het Ethereum-netwerk. Het platform scheidde zich af van de oppositie en begon samen te werken met docenten van hogescholen over de hele wereld om deel te nemen aan het door vakgenoten gecontroleerde wetenschappelijke onderzoek naar zijn plan. Om geld op te halen werd een ICO uitgevoerd. Er werd ongeveer 60 miljoen euro veiliggesteld van een wereldwijd publiek van investeerders. De assets gingen naar de uitbreiding van de ADA-omgeving.

Cardano probeert effectief enkele van de problemen aan te pakken waarmee blockchain op grote schaal wordt toegepast. Cardano probeert kwesties als schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid te beheersen door de ontwikkeling van ontwerpprincipes en technische best practices. In de begindagen kon Cardano ongeveer 10 transacties per seconde aan. Maar onlangs heeft Hoskinson een paper afgeleverd waarin een ander schaalantwoord voor het netwerk wordt verduidelijkt: Hydra. Hydra is een Layer 2-schaalregeling die state-omleidingen gebruikt om uitwisselingen buiten de keten af ​​te handelen. Door gebruik te maken van deze innovatie kan Cardano meer dan 1.000.000 transacties per seconde meten. Hiermee is de schaalbaarheid van Cardano waarschijnlijk hoger dan die van de NANO coin.

Cardano streeft ernaar om normen in de markt bekend te maken en interoperabiliteit tussen netwerken mogelijk te maken. Deze frameworks bevatten blockchain-beheermodellen, framework-upgradeprotocollen en mogelijkheden. Op dit moment heeft het platform principes voor het toezicht op privacy, beveiliging en decentralisatie. Ouroboros is een nieuw consensusmechanisme van Cardano. Ouroboros is een ketengebaseerd PoS-protocol en vertrouwt op willekeurig gekozen leiders om blokken goed te keuren. Net als andere blockchains ontvangt het knooppunt dat het volgende blok toevoegt een beloning voor zijn inspanningen.