Ben jij een onderneming gestart of heb jij al een onderneming, maar wil jij hiervoor een nieuwe WordPress website laten maken? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een WordPress website te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een WordPress website te laten maken. In dit deze blog zal ik jou uitleggen hoe jij kunt kiezen of jij zelf een website moet maken of een website moet laten maken.

Zelf een WordPress website maken

De eerst en goedkoopste optie is het zelf maken van een eigen WordPress website. In het verleden was hier een flinke dosis technische kennis voor nodig, maar op dit moment kun jij met WordPress zonder enige technische kennis zelf een eigen WordPress website maken. 

Je kunt eenvoudig zelf een eigen WordPress website maken, maar daar heb je natuurlijk wel de volgende zaken voor nodig:

  1. Een hostingpakket met domeinnaam
  2. Een WordPress installatie 
  3. Een WordPress thema
  4. Eventueel een WordPress page builder

Het aanschaffen van een hostingpakket inclusief domeinnaam kan in veel gevallen al voor minder dan €5,- euro per maand. Vanuit het hostingpakket kun jij vervolgens met één druk op de knop WordPress installeren. Vervolgens is het belangrijk om een WordPress thema te kiezen dat snel en zoekmachine vriendelijk is en waar je natuurlijk ook eenvoudig zelf een eigen WordPress website mee kunt maken.

Een WordPress website laten maken

Naast dat je zelf een WordPress website kunt maken is het ook een optie om een website te laten maken. Veel beginners kiezen hier niet voor, omdat het natuurlijk een stuk duurder is, maar het biedt ook een hoop voordelen. 

Wanneer jij namelijk een bedrijf betaald voor het laten bouwen van jouw WordPress website betaal je niet alleen voor de website. Je betaald namelijk ook voor hun ervaring en kennis. Deze kennis en ervaring wordt toegepast op jouw website waardoor jouw website sneller is, zoekmachine vriendelijk is en meer klanten zal genereren dan wanneer jij zelf een eigen website zal maken. 

Zoals je snapt is dit een stuk duurder, maar dit is niet het belangrijkste. Als ondernemer is het namelijk belangrijk om te kijken hoeveel tijd jou iets kost. Is er iets dan jij voor jouw bedrijf kan doen dat geld oplevert? Dan kun je beter hier je tijd in stoppen en het laten bouwen van een website uitbesteden. 

Conclusie

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze blog is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste een WordPress website laten maken of ervoor kiezen om zelf een website te maken?

In veel gevallen raad ik je aan om een WordPress website te laten maken, omdat je hier echt waar krijgt voor je geld. Wanneer jij er namelijk voor kiest om zelf een website te maken zal deze lang niet zo goed zijn als een website die voor jou is gebouwd. 

Wil jij een sparren over jouw nieuwe website? Dan kun je het beste eens contact op te nemen met Nolimit Webdesign. Zij kunnen jou namelijk helpen met het maken van een juiste keuze en vervolgens het juiste stappenplan uitleggen.