Wat kost een deur?

Bij de kosten van een nieuwe deur moet je uitgaan van de aanschafprijs van de deur, het afwerken van de deur en het afhangen van de deur.

Je wilt waarschijnlijk een deur bestellen, maar je vraagt je af wat de kosten zijn. Voor dit artikel zijn we uitgegaan van de prijzen van Deurenplaza.nl. Je kunt gemakkelijk online een deur bestellen bij Deurenplaza.

Aanschafprijs van de deur

Wat kost een nieuwe deur

De kosten van een nieuwe deur variëren van ongeveer 50 tot 700 euro voor een binnendeur en van 200 tot 1500 euro voor een buitendeur. Er is veel verschil wat voor veroorzaakt door een aantal aspecten. Het eerste aspect gaat om het materiaal dat wordt gebruikt bij het maken van de deur. Een honingraatdeur is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een massieve houten deur. Het tweede aspect is het design van de deur en het derde aspect is de afwerking van de deur.

Het afwerken van de deur

Bij het afwerken van de deur moet je denken aan het op maat maken van de deur als dat nodig is en het aflakken van de deur. Als je een deur gaat bestellen, kun je kiezen voor een deur die al op maat is gemaakt. Dit is meestal het geval bij massieve houten deuren. Als je kiest voor een honingraatdeur of een deur met een raam, is het vaak nodig om deze op maat te maken. Bekijk het artikel 'Hoe schilder je een deur?' voor meer informatie voor het aflakken van de deur.

Tuindeur verven? Lees het artikel 'Hoe lak je een tuindeur?'.

Het afhangen van de deur

Het afhangen van een deur zit meestal niet standaard in de prijs van de deur. Als je een binnendeur wilt laten ophangen, kun je dit laten doen door een professional of door het zelf te doen. Het is verstandig om het afhangen van een buitendeur over te laten aan een professional.

Kortom, de kosten van een nieuwe deur variëren erg.

Samengevat

  • Aanschafprijs van de deur: 50 tot 700 euro voor een binnendeur, 200 tot 1500 euro voor een buitendeur.
  • Afwerken van de deur: op maat maken en aflakken
  • Afhangen van de deur: niet standaard inbegrepen in prijs, laten doen door professional of zelf doen. Een buitendeur kun je beter sowieso door een professional laten doen.

Voor meer vragen omtrent deuren: Waar moet je op letten bij het kopen van een deur?