Zoekmachine optimalisatie is altijd al één van de belangrijkste onderdelen geweest van een volwaardige online marketing strategie, maar nu in 2021 is het belangrijker dan ooit. Ben jij nog niet bezig met SEO, lees dan dit artikel waarin We Talk SEO je alles over SEO uitgebreid uitlegt.

Versnelde digitale adoptie

Mede dankzij de uitbraak van het coronavirus vorig jaar is de adoptie van de digitale mogelijkheden erg versneld. Veel ondernemers begonnen een webshop of begonnen met bezorgen, terwijl aan de andere kant gebruikers met elkaar afspraken via Google Hangouts in plaats van persoonlijk. Hierdoor zijn de zoekvolumes erg gestegen en dit zal zich nog wel even voortzetten. Ook zorgt het 5G netwerk ervoor dat je nog sneller mobiel netwerk kan gaan gebruiken. 

Vindbaar zijn bij jouw doelgroep? 

Wil jij vindbaar zijn op het moment dat jouw doelgroep jouw producten of diensten zoekt? Dan moet je aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Op het moment dat je start met SEO komen hier heel wat voordelen bij kijken. Je krijgt relevant zoekverkeer, je versterkt je andere kanalen en je hebt er ook langdurig effect van met als uiteindelijke doel meer omzet. 

Wat is SEO precies? 

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je meer relevante bezoekers aantrekt, naar jouw website via de zoekmachines. Je optimaliseert echter niet voor de zoekmachine maar vooral voor de bezoeker oftewel jouw potentiële klant. Een sterke website heeft een goede structuur, is snel en heeft heldere en uitgebreide informatie. Wanneer al deze punten op orde zijn, zal dit bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid. Dit alles wordt ook gewaardeerd door de zoekmachines. Neem jouw doelgroep dus als uitgangspunt. 

In elke fase van de customer journey in te zetten!

Of je met jouw website nu klanten wilt helpen door middel van klantenservice, koop gerichte bezoekers wilt aantrekken, oriënterende bezoekers wil bereiken en overtuigen of juist wil werken aan jouw naamsbekendheid; SEO is in al deze gevallen perfect om in te zetten. Denk aan een boeiend blog om mensen te informeren, optimale productteksten of aanvullende tips voor onderhoud. 

SEO versterkt ook je andere kanalen

Een erg groot voordeel van het inzetten van zoekmachine optimalisatie is het feit dat deze inspanningen ook een erg positief effect hebben op andere kanalen. SEO versterk namelijk ook je SEA, het helpt bij remarketing, draagt bij aan een betere conversie, biedt toegevoegde waarde aan e-mail en het zorgt voor input voor jouw social media. Een groot bijkomend voordeel dus!

SEO is gratis

Ze zeggen altijd; voor niets gaat de zon op, maar een bezoeker die via de organische resultaten op jouw website komt, kost je geen geld. Dit in tegenstelling tot bezoekers die via advertenties op jouw website komen. SEO kost wel tijd en wanneer je een specialist van WeTalkSEO inschakelt om dit voor jouw website te doen, zal je daar ook in moeten investeren. Desondanks blijft SEO financieel aantrekkelijk. De effecten blijven langer doorwerken, waardoor je voor een langere periode zal blijven profiteren van extra bezoekers. 

Waarom SEO uitbesteden een goed idee is!

Wanneer je SEO laat doen door een specialist weet je dat het goed gedaan wordt. Aan de hand van jouw situatie, concurrentie en vooral data zal een helder plan van aanpak opgesteld worden. Door samen te werken zal tijd effectiever ingezet worden én resultaat behaald worden. Wil jij meer rendement uit jouw website halen, start dan vandaag nog met SEO. Neem contact met ons op, we geven je graag een passend advies!