Je hebt als bedrijf een nieuwe website nodig en denkt na om het realiseren van de website uit te besteden. Een nieuwe website kan je dan het beste laten maken door een professioneel webdesign bureau. Maar welk bureau kies je? Hierbij een checklist met 5 handige tips voor het kiezen van je internet bureau. 

1. Bekijk de website van het webdesignbureau

Als je op zoek gaat naar een nieuw webdesign bureau, zal je merken dat het aanbod enorm is. Bij het maken van een overwogen keuze is het belangrijk om de website van het bureau zelf goed te bekijken. Controleer hoe gebruiksvriendelijk de website is, hoe lang het duurt om de website te laden en of de website ook goed werkt op je telefoon of je tablet. Als de website niet in orde is, is het aan te raden om direct verder te zoeken naar een ander bureau. 

2. Bekijk eerdere ervaringen van klanten

Om erachter te komen welke kwaliteit een webdesign bureau levert is het ook belangrijk om de reviews van andere klanten na te gaan. In de reviews vind je ervaringen van eerdere klanten. Dit zegt meer dan de website van het webdesign bedrijf zelf. Hierin lees je waar andere klanten tegenaan zijn gelopen of welke punten ze juist goed op orde hebben. Aan de hand van deze reviews kan je bepalen of het bureau bij jou past en of het de kwaliteit en service levert die je verwacht.

reviews-webdesign

3. Ga na er rekening wordt gehouden met zoekmachine optimalisatie

Hoe hoger je domein in de zoekresultaten, hoe meer gerelateerd verkeer. Meer bezoekers betekent meer (potentiële) klanten. Daarom is SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie – belangrijk om als uitgangspunt bij je nieuwe website te nemen. Ga daarom na of het webdesign bureau hier ook rekening mee houdt en je websitestructuur hierop aanpast. Sommige bureaus kunnen je ook op de langere termijn helpen met SEO door bijvoorbeeld het schrijven van blogteksten of het verzamelen van backlinks.

4. Vraag of het webdesign bureau ook updates en onderhoud verzorgt

Je kan zelf het onderhoud van je website gaan verzorgen, maar beter besteedt je dit uit aan mensen die weten wat ze doen. Dan kan jij je bezig houden met zaken waar jij verstand van hebt. Het is dan het handigst als het website bureau die de website heeft gemaakt dit kan uitvoeren. Zij weten precies hoe de website technisch in elkaar zit. 

website-onderhoud

5. Prijs vs kwaliteit en het oog wil ook wat

Te veel betalen is nooit leuk. Maar betalen voor een website die uiteindelijk niet doet wat je verwacht is nog veel vervelender. Ga met het bedrijf in gesprek over eerdere projecten, wat de doelstellingen waren en in hoeverre deze zijn gerealiseerd. Stel altijd een budget vast en kijk of je er samen met het webdesign bureau uit kunt komen. Het oog wil ook wat. Het nieuwe webdesign moet er goed uit zien. Het moet passen bij de doelgroep. Bekijk eerdere projecten die het bureau heeft uitgevoerd. Op basis van je gevoel kan je bepalen of het bureau webdesign levert wat een goed gevoel oproept.