Om kosten te besparen kiezen sommige mensen ervoor om zelf hun huis te isoleren. In deze blog vergelijk ik zélf je huis isoleren met je huis láten isoleren door een isolatiebedrijf. Benieuwd? Lees dan snel verder

Isolatie laten doen door isolatiebedrijf

- Wanneer je ervoor kiest om een isolatiebedrijf in te huren, word je ontzorgt. Je kunt zelf iets anders doen.

- Isolatiemonteurs hebben ervaring en de juiste kennis van het vak. Ze kennen de aandachtspunten.

- Ook weten deze experts welk isolatiemateriaal het meest gunstig is in jouw situatie.

- Isolatie uitbesteden is duurder dan het zelf doen. Naast de kosten van de materialen moet je de monteurs betalen.

Isolatie zelf doen

- Als je zelf aan de slag gaat, bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren, hoef je niet te wachten tot een isolatiebedrijf tijd voor je heeft. Hierdoor kan je meteen beginnen.

- Zelf doen is goedkoper dan uitbesteden.

- Je hebt geen toegang tot alle isolatiematerialen. Wanneer je zelf gaat isoleren ben je beperkt tot de isolatiematerialen van de bouwmarkt.

- Je hebt meer bouwmaterialen nodig dan alleen isolatiemateriaal. Ook deze materialen kosten geld.

- Je krijgt geen advies over het juiste isolatiemateriaal voor jouw specifieke situatie.

- Je kunt makkelijker fouten maken, omdat je minder ervaring hebt. Zo kunnen er luchtbruggen ontstaan waardoor je huis alsnog warmte verliest.

Wat is de juiste keuze?

Als je alle plussen en minnen bij elkaar optelt, is een isolatiebedrijf inhuren de winnaar. Je weet dan zeker dat de isolatie goed uitgevoerd wordt. Het enige nadeel is dat het uitbesteden van isolatiewerkzaamheden duurder is dan het zelf doen. Een isolatiebedrijf weet precies welke subsidies mogelijk zijn, dus ook daarbij kunnen ze je helpen. Isoleren is sowieso een investering, dan kun je het maar beter in een keer goed doen. Bij Alpine Isolatie hebben ze de juiste isolatiemonteurs voor iedere klus.