Massage guns zijn de nieuwste rage op sportgebied. Waar je vroeger nog naar een fysiotherapeut moest voor een korte spierbehandeling, kan je dat tegenwoordig ook zelf doen. Natuurlijk overleg je altijd met een deskundige bij aanhoudende problemen. Een massage gun is een geweldig hulpmiddel als je last hebt van spierknopen, spierpijn of jezelf een ontspannende massage wilt gegeven. Dit soort apparaten worden ook wel massage pistolen genoemd. Een enkele keer zie je het ook in de winkel liggen in de aanbieding als massagegeweer. De benaming met gun wordt echter het meest gebruikt. Je hebt verschillende types. In dit artikel lees je alles over deze apparaten en wat je er mee kan doen.

Wat is het precies?

Je hebt verschillende soorten massage apparaten die geschikt zijn voor zelfmassage. Je kan namelijk de meeste spiergroepen prima zelf masseren. Sommige spiergroepen kun je het beste door iemand anders laten masseren. Gelukkig kan je zelf goed bepalen wat voor massage je wilt hebben. Je kan namelijk bij alle massage apparaten de intensiteit instellen. Sommige apparaten hebben wel meer dan 30 snelheidniveaus!

Type massage guns

Er worden drie types onderscheiden:

  • Mini: Een kleinere handzame variant. Handig om mee te nemen naar de sportschool of op reis. Minder geschikt voor een hele stevige diepe massage.  
  • Normaal: Meest gangbare maat. De meeste varianten in de winkel vallen dan ook onder deze categorie.
  • Pro: Deze worden door professionele sporters, atleten en gevorderde sporters gebruikt. Ook wordt dit  type steeds vaker door de fysio gebruikt.

Waarom zou je er één kopen?

Er zijn enorm veel voordelen van massage guns. Het is natuurlijk altijd een stuk goedkoper dan telkens weer naar de fysio voor een simpele spierknoop (of je partner lastig te vallen 😉). Daarnaast is het goed voor de doorbloeding, werkt het ontspannend en je gaat er zelfs beter door slapen! Een goede massage gun kan je al voor weinig geld kopen. Wil je echt investeren in spierontspanning en massage? Dan moet je iets dieper in de buidel tasten.