Kunstgras in je tuin of balkon? Dit is waarom


Wil je ook genieten van een prachtig groen gazon? Maar is tuinieren niet jouw sterkste punt en al zeker niet jouw hobby? Zelfs dan kun je een fris groen gazon in de tuin of op het balkon hebben. Dit doe je namelijk met een gazon van kunstgras. In dit artikel je alles over kunstgras in de tuin of op het balkon en waarom dit steeds populairder wordt.

Het is net echt

Waar in de beginjaren van kunstgras dit gras een wat neppe uitstraling kon hebben, is het vandaag de dag moeilijk om onderscheid te kunnen maken. Kunstgras lijkt net echt en er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Je kunt kiezen op lengte, dikte, kleur en nog veel meer. Ook wordt de technologie op het gebied van de kunstgrasvezels steeds beter. Zo blijft kunstgras langer mooi rechtop staan. Wil jij een lekker kort en frisgroen gras of wil je toch liever een wat donkerder gazon met verschillende kleurtinten? Je kunt online stalen kunstgras bestellen om zelf te kijken welk grassoort het beste op jouw balkon of in de tuin past.

Altijd groen

Het grootste voordeel van kunstgras, is dat dit onderhoudsarm is. Je hebt ieder seizoen van het jaar een mooi gazon en hoeft hier niets aan te doen. Zo heb je toch groen in de tuin of op het balkon, maar hoef je niet zelf te tuinieren. Bedenk eens hoeveel tijd je bespaart omdat je niet meer ieder weekend het gazon hoeft te maaien!

Duurzame optie

Wellicht denk je bij kunstgras niet gelijk aan duurzaamheid, maar kunstgras is zeker wel duurzaam. Bedenk eens hoeveel water je bespaart, doordat je het gazon niet meer hoeft te besproeien. Dit is niet alleen een meevaller voor het water, maar ook zeker voor jouw portemonnee. Ook doen producenten van kunstgras er vandaag de dag steeds meer aan om hun kunstgrasrollen eerlijker en duurzamer te produceren. Daarnaast is het kunstgras van vandaag de dag veel beter recycleerbaar dan voorheen.

Kunstgras is vandaag de dag net echt! Zoek zelf maar eens het verschil tussen echt gras en kunstgras. Dankzij de betere technologieën is kunstgras haast niet meer te onderscheiden van echt gras. Dit is dé uitkomst voor iedereen die klaar is met zijn saaie grijze balkon en meer groen wilt, of degene die zich geen zorgen meer wilt maken over het gele gazon. Het is dé optie voor iedereen die niet van tuinieren houdt, maar welk een mooi gazon wilt hebben. Daarnaast help je ook de planeet, omdat je ontzettend veel water kunt besparen met kunstgras. Het is dus niet voor niets dat kunstgras steeds populairder wordt en dat je het in steeds meer tuinen en op balkonnetjes ziet liggen.