Broker kiezen

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende brokers. Daarom is het goed om deze tegen elkaar af te wegen voordat je een keuze maakt. Veel brokers beloven allemaal bonussen en geen kosten, maar blijken echter wel duur te zijn. Heb je hulp nodig om te beste broker te kiezen, dan raden wij de website Brokerfind aan.

Wat is de beste broker voor ETF's?

Zelf beleg ik in ETF's bij DEGIRO. Voordat ik besloot om bij deze broker te beleggen, heb ik eerst een aantal reviews gelezen. Na het lezen van DEGIRO review van Brokerfind. Ik beleg op de lange termijn aan de hand van ETF's. Mocht je niet weten wat ETF's zijn raad ik dit artikel aan van Investopedia

Beleggen in CFD's

Naast ETF's beleg ik ook nog in CFD's. Dit doe ik omdat ik momenteel short wil gaan op de beurzen, omdat ik verwacht dat deze overgewaardeerd zijn. Het voordeel van CFD's is dat je leverage kunt gebruiken en short kunt gaan. Om nog even bij Brokerfind te blijven, raad ik het aan om de Plus500 review te lezen. Hier handel ik zelf ook in CFD's. Mocht je nog meer uitleg willen over CFD's kun je dat hier vinden.

Conclusie

Ik beleg dus in ETF's en CFD's bij zowel DEGIRO als Plus500. Eerst was ik nog opzoek naar 1 broker waar ik alles kon doen, maar toen besefte ik me dat het eigenlijk juist een goed idee is om meerdere accounts aan te maken. De ene broker is namelijk beter in een bepaald onderwerp dan een andere broker.

Bedankt voor het lezen! 

Nick van Walsem